Digital Access

Digital Access
Access mysuburbanlife.com and all Shaw Media Illinois content from all your digital devices and receive breaking news and updates from around the area.

Print Edition

Print Edition
Subscribe now to the print edition of Suburban Life.

Text Alerts

Text Alerts
Get text messages on your mobile phone or PDA with news, weather and more from mySuburbanLife.com.

Email Newsletters

Email Newsletters
Our My Suburban Life Daily Update will send you all of the news you need to keep up with the pace of news in DuPage and Cook County.
Government

La Grange board unanimously approves 23-unit condo development for Ashland Avenue

An artist's rendering of the proposed condo development at 40 S. Ashland Ave. in La Grange.
An artist's rendering of the proposed condo development at 40 S. Ashland Ave. in La Grange.

LA GRANGE – At their Nov. 24 meeting, the La Grange Village Board approved a zoning map amendment and special use permit for the proposal of a new condo development along Ashland Avenue.

The ordinance passed with unanimous approval for the development, located at 40 S. Ashland Ave., according to Assistant Village Manager Andrianna Peterson.

Peterson said the approval will allow the developer, Michael Streit, of 40 Ashland LLC, to move forward, although there are still a number of items that will need approval by the board before the project can begin.

According to village documents, the proposed property will be five stories high and hold 23 units.

The lot at 40 S. Ashland Ave. was formerly owned by Hallowell & James Funeral Home – which was demolished in 2006 and was commercially zoned. The special use part of the ordinance will allow the new, proposed residential development to sit on the commercial-zoned property.

Before coming to the board, the ordinance was recommended by the village's Plan Commission after an Oct. 14 public hearing.

During the plan commission's pubic hearing, the developers presented four main changes ti the project made since their previous meeting with the village.

The four highlighted changes included an increased amount of green space from the building to the west of about 17 to 22 feet; a reduced amount of units from 24 to 23; created a designated vehicle drop off or pick up area; and a reduced footprint and top floor of the building, resulting in a reduction of 12 feet from the east and west sides and 15 feet from the south side.

At the public hearing, after listening to the developer's presentation, commissioners determined that the proposed project will not create adverse impacts on the surrounding neighbors or community area.

Loading more